Σημείο Συνάντησης 2017

Εικαστικός Περίπατος στην Κίμωλο 2017

36° 47’ 7.4” Β 24° 34’ 50” Δ  Σημείο Συνάντησης

Στις συντεταγμένες 36° 47’ 7.4” Β 24° 34’ 50” Δ είναι και φέτος το “ σημείο συνάντησης ” και πραγματοποίησης του Εικαστικού Περιπάτου 2017. Η Κίμωλος αποτελεί πλέον κάθε χρόνο ένα κέντρο-απόκεντρο καλλιτεχνικών δράσεων, παρεμβάσεων, ομιλιών, κινηματογραφικών προβολών και μιας εικαστικής έκθεσης που παρουσιάζεται με τη μορφή περιπάτου σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους του χωριού.

Καθώς το θεματικό πλαίσιο κάθε χρονιάς προκύπτει από το “γίγνεσθαι” και από τις δράσεις, συζητήσεις και ιδέες που αναδύθηκαν την προηγούμενη, ο Εικαστικός Περίπατος 2017 φέτος έχει ως επίκεντρο το ίδιο το νησί. Όλοι οι εικαστικοί καλλιτέχνες έχουμε ήδη επισκεφθεί την Κίμωλο και έχουμε συμμετάσχει σε κάποια από τις προηγούμενες διοργανώσεις, έχουμε αναπτύξει δεσμούς με το νησί και οι καλλιτεχνικές μας προτάσεις κινητοποιούνται μέσα από την προσωπική μας επαφή με τον τόπο. Η επικοινωνία με τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας και τους επισκέπτες του νησιού, η ιστορία, τα έθιμα και το τοπίο αποτελούν εφαλτήριο της καλλιτεχνικής μας διερεύνησης.

Ο Εικαστικός Περίπατος προτείνει εναλλακτικούς τρόπους οργάνωσης και παρουσίασης εικαστικών εκθέσεων με σκοπό να προάγει τη σύγχρονη τέχνη και την παιδεία και να συμβάλλει στην προσβασιμότητά τους. Η επιλογή της Κιμώλου ως τόπου συνάντησης αποτελεί ιδανικό συμβολισμό για να προαχθεί ο διάλογος και η επικοινωνία πέρα από τις δεδομένες γεωγραφικές συντεταγμένες των αστικών κέντρων.

Συμμετέχουν: Fabio Amaral, Χρήστος Βαγιάτας, Ανδριανή Βεντούρη, Μαρία Γουβέλη, Δάφνη Λιαναντωνάκη, Θοδωρής Γ. Λιβάνιος, Πέτρος Μπάτσιαρης, Αιμιλία Παπαφιλίππου, Λία Πέτρου, Μαρία Σάρδη, Νικολέττα Τζάννε και Κώστας Τσικνής.

Ομάδα αφήγησης Παραμυθανθός με τους: Δημήτρη Μάλλη, Καλλιρρόη Μουλά και Κώστα Ακτύπη. Ομάδα Μουσειακού Θεάτρου Heterotopia με τις: Φωτεινή Βενιέρη και Παναγιώτα Κότσιρα.

Οργάνωση – Επιμέλεια : Ανδριανή Βεντούρη και Μαρία Γουβέλη

Με την υποστήριξη του Δήμου Κιμώλου

Πρόγραμμα ενακτήριων εκδηλώσεων

programa-web-only

 

 

Εικαστικός Περίπατος 2019 ©