Μαρία Γουβέλη

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών ‘Erasmus/free-mover” φοίτησε για δύο εξάμηνα στην ‘Akademieder Bildende Künste’ του Μονάχου. Κατά τη διαμονή της στο Μόναχο έγινε μέλος του καλλιτεχνικού σωματίου ‘DOKUe.V.’ Το 2004, στην έκθεση αποφοίτων, το έργο της έλαβε το Βραβείο Εξαιρετικού Έργου και Πρωτοτυπίας από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ανήκει στη μόνιμη συλλογή του. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) διεκπεραίωσε μεταπτυχιακές σπουδές, MA in Art, Design and Education, στο Norwich School of Art and Design.

Συμμετείχε στο πρόγραμμα καλλιτεχνικής διαμονής του City College Norwich (CCN) και παρουσίασε δουλειά της στην ομαδική έκθεση του Τμήματος Δημιουργικών Τεχνών του CCN. Συνεχίζει τις σπουδές της (MPhil) στο Norwich University of the Arts. Συμμετείχε στο σεμινάριο Ψηφιακής Τέχνης, Τύπωμα και Κινούμενη Εικόνα  που οργάνωσε το Τμήμα Προϊόντων και Συστημάτων Μηχανικών Σχεδίασης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2014, Σύρος).

Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις (Ελλάδα και Αγγλία) και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές: CAMP (Αθήνα), Norwich University College of the Arts, Wilson William’s Gallery (Λονδίνο), καθώς και στα φεστιβάλ UAMO στο Μόναχο και Water Tower Art Fest στη Σόφια.

mariagouveli

mariagouveli2

imaginary maps, 2016

 

 

Πλακόστρωτο

Διαδραστική εγκατάσταση με ζωγραφιές

2015

http://www.mariagouveli.com

Εικαστικός Περίπατος 2018 ©